Шеф Петров: С този трик варите великденските яйца без жертви! И гарантирано стават биячи

0
901

Шеф Петров съветва как да превърнем едно яйце в бияч

Шеф Петров е категоричен, че едно става бияч само ако е домашно.Не всеки има връзка със село и домашните яйца. Но ако имате такава възможност, възползвайте се, съветва топ кулинаря.

Много е важно да се снабдим с пресни яйца. Тези от магазина, които са с блясък са гарантирано пресни, твърди топ кулинаря.

Шеф Петров
Шеф Петров съветва как да не счупим яйцата, като ги варим

Шеф готвачът е категоричен, че ако забележим напукано яйце, задължително да се откажем от него. Такива яйца се употребяват в рамките на двадесет и четири часа.

И ако не знаем кога са се спукали, по-добре е изобщо да не ги купуваме. Но преди да посегнем към кокошия продукт, задължително трябва да ги огледаме добре.Защото може от първия път да не успеем да забележим пукнатини по тях.

Между шейсет и седемдесет грама е най-удачният размер на яйцата, които купуваме за Великден.

Шеф Петров разкрива и няколко трика. С тяхна помощ ще запазим целостта на яйцата и те няма да се спукат при варенето.

Първият съвет е на дъното на съда, в който ги варим, да има точно толкова броя, колкото е местото.

В никакъв случай да не слагаме едно или две повече. Ако наместите повече, те гарантирано ще се пукнат. Затова е по-добре да ги сварим на два пъти, отколкото да ги изпочупим.

Другият трик е тенджерата да я захлупим с фолио. И отгоре да сложим чиния, за да се получи вакуум. Така яйцата, които искаме да сварим за великденските празници, няма да се счупят.

Шеф Петров е категоричен, че ако спазвате тези съвети, вашите яйца ще се сварят без жертви. И след това ще можете да ги боядисате както вие си пожелаете.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.