Убийствена гъбена салата с млечен сос: Не я пропускайте по празниците! (много лесна и вкусна)

0
246

Тази гъбена салата с млечен сос става нещо невероятно

Предлагаме ви рецептата за гъбена салата с млечен сос. Прави се лесно и приятно, а е чудесно допълнение към трапезата по празниците. Не пропускайте този кулинарен разкош, защото си струва всяка хапка.

гъбена салата с млечен сос
Чудна и много апетитна става тази лесна гъбена салата с млечен сос

Трябват ни един килограм гъби, 200 грама синьо сирене Рокфор, 200 грама сметана, две глави лук, една лъжица оцет, три лъжици зехтин, черен пипер, един-два лимона, сол на вкус.

Първо трябва да измием гъбите и да ги нарежем на ситно. След това ги заливаме с лимоновия сок и ги оставяме настрани да омекнат.

През това време намачкваме сиренето и го смесваме с оцета, сметаната, зехтина, ситно нарязания лук и подправките. Тази смес после я изсипваме върху гъбите и разбъркваме хубаво всичко това.



Когато салатата е готова, не я сервираме веднага, а я оставяме да се охлади в хладилника. По-вкусна е, когато е добре охладена и чак тогава я поднасяме върху канапе от пресен спанак, маруля или рукола.

Страшно бърза е тази салата, става точно за отрицателно време. А е толкова вкусна, че пръстите да си оближете. Поднесена с някакво подходящо питие, става малка фантазия и само за дълги хубави вечери на раздумка с приятели.

Не пропускайте да я опитате, може и още днес да си я врътнете. Защото и най-неопитната в кухнята домакиня ще постигне чудеса с нея. Просто няма начин да не ви се получи прекрасно.

Пожелаваме ви да си я изядете с огромен кеф и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.