Ето какво разкриват цветовете на великденските яйца

0
466

Жълтият цвят на великденските яйца е символ на радостта и светлината

 

великденските яйца
Жълтият цвят на великденските яйца е символ на радостта и светлината

Най-често срещаният цвят сред великденските яйца, е червеният. Те са символ на новия живот и плодородието. Червените великденски яйца се свързват с възкресението на Христос.

Според някои именно червените яйца са истинските великденски яйца. Смята се обаче, че великденските яйца неслучайно са обагрени в различни цветове. Те са и източник на радост за очите, тъй като всеки един цвят допринася за получаването на тази красива цветна картинка.

Жълтият цвят на великденските яйца е символ на радостта и светлината. Оранжевото пък символизира сила и търпение. Лилавото е символ на спокойствието и надеждата, синьото – на спокойствие и здраве, а зеленото – на смелост.

Твърди се, че символите, които се появяват по време на боядисването на яйцата, също имат своето значение. Най-добре е, ако върху яйцето ви се появи кръг с по-тъмен оттенък от този на цвета, в който сте го боядисали.



Този знак означава, че ще се радвате на огромно щастие през настоящата година.
Според едно от народните поверия, за да сте щастливи през годината и да жънете успехи във всичко, трябва да се облечете с нови дрехи за празника, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.