Актрисата Елена Петрова споделя полезни съвети за подаръци за Коледа

0
611

Обичаната актриса Елена Петрова беше потърсена за коментар дали трябва да се купуват подаръци за Коледа. Онова, което актрисата сподели с нас заслужава внимание

Елена Петрова

Не трябва да забравяме, че  традицията да се подаряват подаръци за Коледа е залегнала далеч назад в историята и е пряко свързана с Иисус Христос.

Тримата влъхви пристигат и даряват на новородения Младенец злато, смирна и ливан.

Това са били най-скъпите дарове преди повече от 2000 години. Дарове, достойни  за истински владетел.

В чест на малкия Иисус Христос и на Свети Николай епископ Мирликлийски, който  оставял кесии със злато на прозореца на разорен баща, за да спаси честта на неговите дъщери, се е наложила традицията да се правят подаръци за Коледа.



Затова не е лошо и не е грях да се купуват подаръци и да се оставят било под елхата, било в чорапите около камината или на друго място.

Лошото е, че днес тази хубава традиция е опорочена, защото е материализирана до такава степен, че е изгубен най-важният смисъл на Рождество.

Всички са насочили своето внимание какво да купуват и хората започнаха все повече да се конкурират какви по-скъпи подаръци да вземат.

Ето какво сподели талантливата актриса Елена Петрова пред зрителите на bTV.

Елена Петрова е майка на близнаци – момиче и момче.

Нейният син казал на двамата си родители, че не желае да получава подаръци от тях за празниците. А онова, което биха му купили, да го дарят на децата от домовете за сираци.

Елена Петрова и нейният съпруг останали изключително впечатлени от начина, по който тяхното момче разсъждава.

Вече няколко години Елена Петрова постъпва по този начин. А за децата купува дребни неща, с които доставя емоция за Коледа. Миналата година им купила забавни чорапи с дядо Коледа и с Рудолф. Тази година не каза какво е решила да купи, но разбираме, че отново ще спази традицията и желанието на своите деца.

И вие можете да се възползвате. Най-лесният начин е да пуснете СМС-и за човек в беда.

Може във вашия блок да живее дете полусирак. Или неговите родители нямат достатъчно пари да му купят подарък. Може да има възрастен самотен човек. В магазина, в който пазарувате може да има кутия за болно дете.

Всеки може да направи някой друг щастлив за Коледа.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.