Така се прави карамелен сладкиш с ягоди: Любов от първа хапка!

0
314

Този карамелен сладкиш с ягоди е лесен и чудесен

Предлагаме ви рецептата за карамелен сладкиш с ягоди. Един десерт, който всеки може да приготви повече от лесно и да е сигурен, че винаги ще му се получи чудесно.

карамелен сладкиш с ягоди
Много вкусен става този десерт – карамелен сладкиш с ягоди

Трябват ни шест яйца, чаша и половина захар, чаша и половина брашно, два бакпулвера, 400 грама ягоди.

А за карамела са ни нужни една чаша захар, 125 грама масло.

Първо трябва да си карамелизираме захарта в същата тава, в която ще печем и сладкиша. Когато карамелът изстине отгоре му изливаме разтопеното масло.



Тавата я подставяме в хладилника или в камерата, за да се втвърди маслото. Когато я извадим, нареждаме в нея нарязаните на парченца ягоди. А жълтъците от яйцата ги разбиваме с половината от захарта.

Отделно си разбиваме и белтъците на твърд сняг като към тях постепенно добавяме и останалата захар. След това прибавяме белтъците към сместа от жълтъците и бъркаме с дървена лъжица.

Към същата тази смес слагаме и пресятото вече брашно, което сме смесили преди това с бакпулвера. Пъхаме сладкиша във фурната, където го оставяме да се пече за около 45 минутки, на температура от 180 градуса.

Проверяваме дали е готов с помощта на клечка за зъби – като боднем, по нея не бива да остава полепнало тесто. След като сладкишът е готов, оставяме го малко да изстине.

И докато е още топъл, го обръщаме в един поднос или в тортена чиния по избор. Става фантастичен, направо разкошен и сме сигурни, че пръстите ще си оближете.

Карамелът в комбинация с уникалния вкус на ягодите прави нещо вълшебно. Не пропускайте да го поднесете и на гостите си, защото непременно ще ви поискат рецептата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.