Невероятно: Търсят наследници на Исус Христос в България?

0
819

Исус Христос отдавна буди интереса на учените

Образът на Исус Христос е интересен не само за богослови. Съществувал ли е в действителност? Оставил ли е потомство? Кои са днешните наследници на Исус Христос, ако има такива? Учените също са запленени от неговия живот.

Исус Христос
Търсят наследниците на Исус Христос?

Английски богослов и учен са решили да намерят ДНК на Спасителя. За да открият живи негови наследници.

Въпреки че религията е отричало в миналото човешки качества на сина на Бога, днес има вече друга истина. Която продължава да буди умовете не само на учените мъже, но и на обикновените миряни.

Британският богослов и учен са решили да изследват всички светини, за да открият генетичния материал в тях. И да намерят наследниците на Исус Христос. Те използват най-новите технологии, за да изследват Торинската плащеница и Судариумът /кърпата/ от Овиедо.



Двойката учени изследват и новооткритите кости на братовчеда на Исус Христос-Йоан Кръстител в България.Надеждата на оксфордският учен Джордж Бъсби и пастор Джо Базил пътуваха до Испания, Италия, Израел и черноморското крайбрежие в търсене на заветната ДНК.

Сред изследваните артефакти са костите на Йоан Кръстител. Те са открити в България преди седем години.Същите са на 2000 години и имат общо с характеристиките на хората от Близкия изток. Откритите кости могат да имат огромно значение за науката.

Защото като братовчеди могат да се извлекат от тях сходна ДНК, необходима за по-нататъшната наука. Документалният филм с проучванията на двамата учени в тази насока бе излъчен по телевизия „Хистори” точно на Великден.

ДНК-та трябва да е позната. Защото нейното извличане ще доведе учените до конкретен човек, който да е родственик на Спасителя. Но специалистите трябва да имат мостра, за да я сравняват.

Съществува и огромен риск от замърсяване на пробите. Например при мощите, анализираната ДНК съвпада с тази на човека, който е направил извлечението й. Някои от учените обаче са недоверчиви спрямо автентичността на тези светини.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.