Тази истина за калинките ще ви остави без думи

0
835

Оказва се, че са сред най-кръвожадните и развратни живи твари

Няма никакво съмнение, че калинките са едни от малкото буболечки, които не предизвикват отвращение у хората.

калинките
Оказва се, че са сред най-кръвожадните и развратни живи твари

Малки и големи харесват калинките. Освен това с тях са свързани различни вярвания. Едно от тях е, че когато калинка кацне на ръката ви, а след това отлети в една от посоките, там ще се омъжите/ожените.

Истината за калинките обаче несъмнено ще ви остави без думи. Оказва се, че те крият чудовищни тайни. На практика калинките са най-кръвожадните и развратни малки гадини.

Повечето от калинките попадат в плен на богата палитра полово предавани болести. Най-големите развратници сред тях са двуточковите калинки, които не подбират партньорите си. Освен това съществуват и редица видове от тези създания, които не се притесняват да изядат себеподобните си. Те са откровени канибали.



В световен мащаб съществуват повече от 5 хиляди вида калинки. Те далеч не покриват представата ни за буболечките с черни петънца по крилцата.

Освен това мнозина вярват, че броят на точките по крилцата на калинките разкрива тяхната възраст. Това обаче се оказва тотална лъжа. Броят на точките се определя само и единствено от вида на калинката.

И не на последно място, най-голямата продължителност на живота на калинките, е едва една година, пише miau.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.