Леден крем с вкус на карамел и още нещо (фантазия за лятото)

0
312

Този леден крем е истинска наслада за предстоящите жеги

Предлагаме ви рецептата за леден крем. Топи се в устата, освежава и е истински подарък за лятото и жегите, които ще ни застигнат още преди да се усетим. Хващайте го и сами вижте за какъв кеф става дума.

леден крем
Този чуден и освежаващ леден крем носи огромна наслада, особено в топлото

Трябват ни един литър прясно мляко, две лъжици захар, три лъжици брашно, една чашка пудра захар, една ванилия, бишкоти, сладолед по избор и вкус.

Първо трябва да си карамелизираме захарта в една тенджерка. След това я заливаме с прясното мляко, което се вари, докато не се разтопи карамелът.

Добавяме после брашното заедно с жълтъците като брашното сме го размили в малко вода. Варим този крем на слаб огън – толкова, че да се сгъсти.



Прибавя се после ванилията и го разсипваме по приготвените за целта чаши. Щом кремът изстине, върху него поставяме белтъците, които сме разбили на сняг заедно с пудрата захар. Слагаме и една топка сладолед.

При сервирането му, кремът е украсен с бишкоти, сладко по желание, ядки или с това, което имате под ръка и обичате да си хапвате.

Както виждате и сами, прави се повече от лесно, а става разкошно. При задаващото се лято и жегите, това изкушение е просто върховна наслада за организма. Разхлажда и подслажда, дава настроение.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.