Синоптик от БАН разкри жестока истина за това, което ни очаква през месец май!

0
278

Няма да ни е лесно през май, счита Марияна Попова от БАН!

Идният месец се очертава като бомба със закъснител по отношение на времето. Това стана ясно от прогнозата на един от синоптиците на БАН.

Оказва се, че през месец май има условия за създаване на мощен облак, от който да произлезе гръмотевична дейност. Лошото е, че това не е ясно кога точно ще се случи и затова трябва през целия месец да сме нащрек.

Валежите през следващия месец, който започва от утре, ще бъдат силно увеличени. Техният брой ще нарастне значително и предпоставките за това са налице, твърди Марияна Попова.

Тя съветва всеки, който желае да отпочине на планина, да провери първо обстановката. Сега идват почивни дни около Гергьовден и ще е добре хората да проучат какво ще е времето в местата, където ще почиват.



синоптик от БАН прогнозира лошо време за май
Лошо време ни очаква през май, твърди синоптик от БАН

По принцип месец май е един от най-дъждовните месеци. Макар да става дума за пролетни дъждове, които не пречат на климатичните условия, все пак е добре човек да бъде подготвен.

Лошото този път обаче е, че към дъждовете ще има гръмотевици, както и бури. Времето през май ще бъде доста променливо, счита синоптичката от БАН.

Има предпоставки това да се отрази и на климата, който да стане една идея по-студен и влажен. Нещо, което ще обърка плановете на много хора в България.

Както знаем, идният месец е месецът на абитуриентските балове. Синоптиците съветват абитуриентите да се появят на своя бал с чадъри, защото иначе рискуват роклите и костюмите им да потънат във вода.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.