Ирена Милянкова представя своето пикантно пилешко! (вкусотия, с която се хвали)

0
294

Това пикантно пилешко на Ирена Милянкова става действително много вкусно

Предлагаме ви любимата рецепта на Ирена Милянкова за пикантно пилешко. Неочаквано лесно се приготвя и не отнема, както средства, така и време. А ви кара пръстите да си оближете.

пикантно пилешко
Ирена Милянкова и нейното пикантно пилешко ще ви завладеят

Трябват ни пет броя пилешки гърди, 50 грама олио, една лъжица едър и лют червен пипер, две лъжици соев сос, две лъжици кафява захар, две скилидки стар чесън, млян черен пипер, пресен лук, сол според вкуса.

Първо трябва да си нарежем пилешкото месо на късчета, а после го поставяме в една купа. Овкусяваме го с всички останали посочени съставки, без пресния лук. И го разбъркваме хубаво.

Оставяме го така да престои в купата за около три часа, за да се маринова добре. След това взимаме пилешките късчета и ги подреждаме в тавата, която сме застлали с хартия за печене.



Върху късчетата си разпределяме и останалата в купата марината. Пъхаме ги после във фурната и ги запичаме за около 20-ина минутки, на температура не по-висока от 180 градуса.

Чак, когато са напълно готови и преди да ги сервираме на трапезата, ги гарнираме с нарязания на ситно пресен лук. Става наистина фантастично ястие. Много апетитно и различно.

Ирена Милянкова го прави често на семейството си, но и се е представяла като отлична домакиня с него и пред гостите си. Доверихме й се и го опитахме, затова можем да гарантираме, че наистина е разкошно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.