Това е любимият аламинут на Георги Христов (даде вкусната рецепта)

0
429

Този тарт с маслини на Георги Христов става просто светкавично

Предлагаме ви любимата рецепта за тарт с маслини на Георги Христов. Бързо и направо светкавично се приготвя, а става повече от апетитно. Сами ще се убедите в качествата му, щом го вкусите.

тарт с маслини на Георги Христов
Чудно вкусен тарт с маслини на Георги Христов

Трябват ни четири фини кори за баница, един голям домат, десет броя маслини, две печурки, стрък пресен лук, няколко листа пресен босилек, зехтин, сол на вкус.

Първо взимаме корите за баница и ги подреждаме една върху друга. При самото редене сипваме тънка струйка зехтин между всяка отделна кора.

Доматът го нарязваме на кубчета като може по желание да използваме, както обикновени, така и ери домати. Ако имаме чери домати, ги нарязваме само на половинки.



Нарязваме и маслините на половинки, а после смесваме доматите, маслините и нарязания на ситно лук. Корите за баница ги разрязваме на половина – така, че да се получат тарти.

Върху всяка половина слагаме в средата от сместа с доматите, лука и маслините. След това просто ги пъхаме във фурната, за да се изпекат толкова, че корите за баница да порозовеят.

При сервиране се гарнира с няколко листа от пресен босилек и се сервират отново поляти с тънка струйка зехтин. Може да ги поръсите и с малко настърган пармезан или кашкавал отгоре.

Това е един от любимите аламинути на Георги Христов. Той често признава, че няма време, а и не обича да виси дълго пред печката. Затова си е открил рецепти, които да са хем лесни и бързи, хем вкусни. Тази е една от тях.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.