Най-изисканото предястие със скариди: А е готово само за 30 минути! (виж каква чудесия е)

0
835

Това предястие със скариди ще очарова и най-претенциозните ви гости

Предлагаме ви рецептата за предястие със скариди. Прави се аламинут, само за половин час. А за сметка на това може да задоволи и най-изтънчения вкус. Ще шашнете всички с него.

предястие със скариди
Много вкусно предястие със скариди, заслужава си да го опитате

Трябват ни 500 грама скариди, една лъжица зехтин, три скилидки чесън, масло, половин лъжица с лимонов сок, магданоз, сол на вкус.

Първо трябва, разбира се, да си почистим скаридите. След това в един тиган си загряваме зехтина и в него запържваме вече пресования чесън.

След това вътре в тигана прибавяме и скаридите като започваме внимателно да разбъркваме. Бъркаме ги на котлона, докато не видим, че са започнали да променят цвета си.



После идва ред да им добавим лимоновия сок, заедно с масълцето. Пържим още до пълната им готовност. А щом вече са напълно готови, ги поднасяме на трапезата като ги поръсваме отгоре със ситно нарязан и пресен магданоз.

Важно е да запомним, че тези скариди се сервират, докато са още топли. Така са в пъти по-вкусни и са наистина разкошно, лесно и много изискано предястие.

Съветваме ви да го опитате поне веднъж. Вярно е, че щом чуем за скариди, повечето от нас настръхват от мисълта за цената им. Но в различните хранителни вериги се намират на достъпни цени.

А и количеството, което ни трябва, изобщо не е голямо. Така че смятаме, че всеки би могъл да си го позволи – поне от време на време. Иначе не е нужно да обясняваме за ползата от всички видове риба и морски дарове.

Дори специалисти по здравето твърдят, че е задължително да хапваме риба и морски дарове веднъж на поне две седмици, за да сме здрави, красиви и млади.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.