Експерти: Почти всички съхраняват яйцата по грешен начин

0
862

Честите температурни промени са опасни за този продукт

Експерти алармираха, че почти всички съхраняват яйцата по абсолютно грешен начин.

Вероятно преобладаващата част от вас съхраняват този продукт в най-горното отделение на вратата на хладилника. Оказва се обаче, че това е грешно. Според препоръките на експертите, яйцата трябва да се съхраняват в средното отделение на вратата на хладилника и то в оригиналната им опаковка, пише в. „Дейли мейл“.

Експертите посочват, че по този начин се избягват температурните промени и заразяването на продукта.
Малцина са хората, които си дават сметка, че вратата на хладилника е най-топлото място и освен това е доста податлива на температурните промени.

яйцата
Честите температурни промени са опасни за този продукт

Задължително ги дръжте далеч от храни, които излъчват силен аромат, тъй като в противен случай рискувате и те да се вмиришат.
Причината, поради която се препоръчва те да се съхраняват в средното отделение на вратата на хладилника е, че там температурата е по-постоянна.



За яйцата най-добре е температурата да е постоянна, а не да се мени през кратко време. Само така ще ги предпазите от опасната салмонела.
Повечето експерти препоръчват преди да прибегнете към употребата на яйцата да ги оставите за известно време извън хладилника.
Най-добре е това да е за около час-два.

Тим Хейуорд, който е кулинарен критик на „Файненшъл таймс“ пък твърди, че яйцата се съхраняват прекрасно в продължение на една седмица на стайна температура от 20 градуса, пише webnovinar.com.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.