Така се прави нещо разкошно: Наричаме го татар вкусотия!

0
325

Тази татар вкусотия се топи в устата и е чудна за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за татар вкусотия. Лесно, бързо и вкусно ястие, което е пир за всяка трапеза. Идеално е и за посрещане на гости, защото в него просто има всичко.

татар вкусотия
Пир за всяка трапеза и по всяко време – това е то татар вкусотия

Трябват ни 800 грама кайма, половин пакетче краве масло, 150 грама кашкавал, 300 грама гъби, едно яйце, една чаша бяло вино, две глави лук, една лъжица доматено пюре, черен пипер, кимион, чубрица, сушен магданоз и сол на вкус.

Първо трябва да разтопим маслото на котлона и в него да прибавим ситно нарязания лук, заедно с мляното месо. Посоляваме на вкус и разбъркваме сместа. Похлупваме я и я оставяме да се задуши на слаб огън за около 30-40 минутки.

Разбъркваме я чат-пат, за да не загори. Не трябва да допускаме месото да се изпържи, а само да се задуши в мазнинката с лука, докато стане зърнеста маса.



После отстраняваме от огъня и добавяме предварително сварените в подсолена вода и нарязани гъби. Подправяме с изброните подправки и слагаме също виното, доматеното пюре и сто грама от кашкавала, настърган на ренде.

Сместа отново я разбъркваме много хубаво и опитваме дали й е нужна още малко сол. След това я разстиламе в една намаслена вече тавичка – така, че да се получи нещо като голямо кюфте с дебелина не повече от 2-3 сантиметра.

Пъхаме във фурната, където оставяме това татар кюфте да се пече за около нови 30-40 минутки. Десетина минути, преди да го извадим готово от фурната, го поливаме с разбитото яйце и го поръсваме с останалата част от настъргания кашкавал.

Запичаме го докато не се образува апетитна златиста коричка. Поднася се на трапезата, докато е още топло, а за гарнитура може да добавите свежа салата или картофки, направени по различни начини.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.