Така се прави пилаф с гъби: Страшно евтина, но адски вкусна рецепта!

0
13232

Този пилаф с гъби е истинска приказка, при това евтина

Предлагаме ви рецептата за пилаф с гъби. Нещо супер евтино, а неподозирано вкусно. Може да си го приготвяте през ден и гарантирано няма да ви омръзне, защото е апетитка и половина.

пилаф с гъби
Много евтин пилаф с гъби, но пък колко апетитен…

Трябват ни 500 грама ориз, 300 грама гъби, две глави лук, един морков, четири скилидки чесън, две лъжици олио, една лъжичка семена от кимион, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим гъбите и да ги сварим в подсолена водичка за около пет минути. След това ги изцеждаме и ги оставяме да се охладят, а после ги нарязваме на едро.

Следва да нарежем също и лука, и морковите на ситно. Лука го запържваме за около десетина минутки в загрятата вече мазнина, а после прибавяме към него да се запържат и морковите. На тях им са достатъчни едва три минутки.



Добавяме после гъбите вътре и разбъркваме хубаво. Оставяме излишната течност да се изпари за около две-три минути и чак тогава добавяме ориза. С него поставяме в съда и останалите посочени продукти.

Разбъркваме отново чевръсто и хубаво като заливаме ястието с гореща вода. Трябва да го оставим да кипне и да варим за около пет минутки, но под капак.

След това намаляме температурата на котлона и оставяме да ври за още десетина минути. Не забравяме да разбъркваме, за да не загори и го готвим до пълната готовност на ориза.

Много лесна и много икономична идея за нашата трапеза е тази вкусотия. А тя наистина е вкусотия, която поднасяме за има-няма 40-ина минутки. Уточняваме, че тук включваме и цялостното приготвяне на продуктите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.