Няма по-добро мезе от тази италианска салата (става за нула бройки)

0
285

Тази италианска салата е чудна и няма човек, който да не я хареса

Предлагаме ви рецептата за бърза и лесна италианска салата. Която става такова мезе, че по-вкусно и разяждащо няма да намерите. Опитайте я веднъж и ще видите за какво става дума.

италианска салата
Супер мезе става от тази италианска салата

Трябват ни шест филии стар хляб, шест домата, една краставица, една глава лук, три скилидки чесън, 150 грама настърган пармезан, 2-3 лъжици с винен оцет, четири лъжици зехтин, риган, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем един по-дълбок съд, в който да поставим нарязаните парчета от сухия и стар хляб. После ги поливаме обилно със зехтина, за да се напоят добре. Слагаме едновременно вътре и ригана.

Следва да ги запържим на котлона, но на умерена температура, докато не добият онзи апетитен златист цвят. Преди да сме свършили с пърженето, прибавяме малко настърган пармезан и хубаво разбъркваме всичко.



След като видим, че са станали хрупкави и зачервени, ги махаме от котлона и ги оставяме да изстинат напълно. През това време си нарязваме на ситно доматите и краставицата, а после ги подправяме с чесъна, лука, зехтин, оцет, черен пипер и сол.

Смесваме ги хубаво и ги поставяме за известно време в хладилника, за да може да започнат да си пускат сока. Едва след това ги събираме заедно с охладените парченца от хляба, сиреч крутончетата.

Хубаво започваме да разбъркваме всичко, за да може и крутоните да се напоят обилно в доматения сок и подправките. Тогава вече е напълно готово за сервиране и може да бъдете сигурни, че става невероятна, ама невероятна разкошотия. И супер мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.