Така се прави любимата супа от коприва на Любо Нейков (чудна става)

0
301

Тази супа от коприва на Любо Нейков е полезна и много вкусна

Предлагаме ви рецептата за любимата супа от коприва на Любо Нейков. Комикът и продуцент няма време за готвене, но нея не я пропуска от години. Защото е лесна, бърза, но адски вкусна и полезна.

супа от коприва на Любо Нейков
Много полезна и апетитна става тази супа от коприва на Любо Нейков

Трябват ни един килограм коприва, една чаша ориз, един морков, една по-голяма глава лук, една чушка, две лъжици брашно, една лъжичка с червен пипер, олио, едно яйце, сол на вкус.

Първо трябва да си попарим в гореща вода копривата. След това я изцеждаме и я почистваме хубаво. Сваряваме я, а после я пасираме или я намачкваме в едно хаванче.

После взимаме моркова, лука и чушката, и си ги нарязваме на ситно. Запържваме ги в сгорещеното олио като добавяме към тях после брашното, заедно с червения пипер.



Най-накрая се прибавя и копривата, която заливаме с вода. Добре е водата да е леко топла. Оставяме да заври и след като заври на котлона, добавяме в тенджерата и ориза.

Разбиваме яйцето и го поставяме в супата, но задължително, докато е още топла (става на парцали и това е идеята). Подправяме със сол на вкус и сме готови за апетитното и здравословно похапване.

Любо Нейков е прочут сред приятелите си с уменията си да върти черпака. Въпреки натовареното си ежедневие и многобройните ангажименти, той винаги намира време да забърка нещо вкусничко.

Тази супа е една от любимите на цялото му семейство и той, както и ние, горещо ви я препоръчваме. Ще видите колко доволни ще останете и ще питате за още.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.