Най-вкусните, които сме опитвали: Тези картофи с лук и гъби са адско мезе!

0
649

Тези картофи с лук и гъби са идеални за мезе и за основно ядене

Предлагаме ви рецептата за картофи с лук и гъби. Лесни, бързи и наистина уникални стават. Най-вкусните, които сме опитвали. И са прекрасни за мезе, но и за основно ястие.

картофи с лук и гъби
Идеално мезе за бира и още нещо – картофи с лук и гъби, в които ще се влюбите

Трябват ни кило и половина или две картофи, 500 грама гъби, три глави лук, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука, а после да го запържим за малко в зехтина. Ако нямате зехтин, спокойно може да използвате и олио.

След като лука се запържи, добавяте към него и нарязаните на шайби гъби като още за малко задушавате всичко това заедно. След това си нарязвате картофите и също ги прибавяте към лука и гъбите в тигана.



Посолявате вкусотийката и я поставяте под капак, за да може да омекнат хубаво картофките. След като видите, че са вече готови, ги поднасяте още горещи, поръсени със ситно нарязан копър или магданоз.

Стават чудни и ако ги поръсите със стрит в хаванче чесън. Тогава играта направо заспива. Тези вкусни картофи с гъби и лук стават за абсолютно всяко ядене.

Може да си ги хапнете за обяд или за вечеря, а също така да ги използвате като гарнитура към друго основно ястие. А най-вече и за мезе. Ако имате няколко студени бирички, с това чудо към тях, да знаете, че няма да ви се става от трапезата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.