Така се прави пиле с маслини и каперси: Специалитет, който превзе мрежата!

0
556

Това пиле с маслини и каперси се превърна в любимо на много домакини

Предлагаме ви рецептата за чудно пиле с маслини и каперси. Лесно и бързо се приготвя, а става страхотен специалитет. Топи се в устата и затова се превърна в любимо на много домакини.

пиле с маслини и каперси
Вижте го само – чудно вкусно става това пиле с маслини и каперси

Трябват ни четири пилешки бутчета, 200 грама маслини, пет скилидки чесън, пресен риган, сто грама бяло вино, 50 грама каперси, зехтин, черен пипер, два дафинови листа, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една купа, в която да поставим пилешките бутчета. Към тях добавяме всички останали посочени съставки, само без виното.

Разбъркваме всичко това много добре и го оставяме настрани, за да се маринова за няколко часа. Разбира се, трябва да го оставим на студено в хладилника. Ако имате възможност, най-добре ще е да престои там за цялата нощ.



След това си загряваме фурната на температура не повече от 180 градуса и изсипваме маринованите вече бутчета в една намаслена тавичка. Сипваме ги обаче заедно с маринатата, не я изхвърляме.

Отгоре ги поливаме и с бялото вино, а после ги пъхаме във фурната. Обикновено са им нужни около 50-60 минути, за да станат съвсем готови и вкусни за консумация.

Поднасяме ги още топли-топли и с гарнитура, каквато ни душа иска. Страшно вървят с почти всичко – от различни ридове картофи и ориз, до най-разнообразни салати. Ще видите колко са вкусни и как няма да можете да ги оставите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.