Чудно вкусни и красиви плодови сармички правим бързо и лесно!

0
273

Тези плодови сармички са фантастичен десерт и страшно красиви

Предлагаме ви рецептата за вкусни и много красиви плодови сармички. Лесно се правят, а са невероятно интересни и представителни. Много подходящи са за посрещане на гости или почерпка в офиса.

плодови сармички
Разкошни, лесни и много представителни плодови сармички

Трябват ни един пакет кори за баница, 600 грама ягоди, една чаша захар, 125 грама масло, 150 грама счукани орехи, един бял шоколад.

А за сиропа са ни нужни 300 грама захар, 300 грама вода, една ванилия.

Първо трябва да си нарежем ягодите на малки парченца и да ги смесим със захарта. Разбъркваме ги и ги оставяме за около половин час настрани. След това ги отцеждаме, но не изхвърляме течността, която се е събрала.



После взимаме една от корите за баница и я намазваме с предварително разтопеното масло. Разделяме я наполовина и от нея правим две сармички.

В долния край на кората си слагаме няколко парчета ягоди, заедно с малко бял шоколад и наръсени орехи върху цялата дължина. След това свиваме навътре двете външни страни на кората и така си оформяме красивата сармичка.

Същото това нещо го правим последователно и с останалите кори за баница, докато не ни свършат корите и плънката. Готовите сармички ги подреждаме в една намазнена тавичка и ги поставяме да се пекат във фурната на 200 градуса.

Обикновено им трябват само около 15-ина минутки, за да добият златист цвят. През това време ние си правим сиропа от посочените продукти на котлона.

Ванилията, захарта и водата завират на котлона и след като заврат, оставяме да къкрят още десетина минутки. В готовия сироп добавяме и течността от отцедените ягоди. След като сиропът леко изстине, с него си поливаме чудните сармички.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.