Ужас: Вижте новата измама, която ви подлага на опасност!

0
497

Нова измама лъсна на показ, много българи са в опасност!

Телефонните мошеници са се прехвърлили към нов вид измама. Този път става дума за позвъняване по домофона, научи TOPactualno.com.

Хора се представят за болни от детска церебрална парализа и искат пари. Те си преправят гласа, за да изглеждат като наистина болни и опитват да будят съжаление у хората.

Най-лошото е, че ако ги пуснат във входа, те набелязват жертви за потенциални грабежи. Разбират в кои домове живеят възрастни хора и как биха могли да вземат пари от тях.

Очевидци разкриват, че долу на входа им в последните седмици е имало многократно хора, които звънят на звънците наред, представяйки се за болни. Така са успели да вземат много пари от излъгани хора.



измама
Нова измама върлува в страната

„Истински болният от ДЦП няма да тръгне да обикаля по домовете и да търси парични средства. Той няма физическата възможност да го направи. Затова зад този болен стои или някой друг, или изобщо не е болен. И в двата случая става въпрос за измама.“ – споделя един от очевидците, които не са се вързали на номера.

Мошениците в България станаха твърде много. Телефонните измами са напаст в нашия живот от две десетилетия насам, но измамниците започнаха да обновяват дейността си.

Така например те вече смениха плочата и почват да се представят първо за полицаи, които искат да помогнат. После се обажда уж престъпникът и заплашва наред.

Измамите вече съществуват масово и в интернет. Знае се за хора, които се представят с фалшиви профили за красиви жени, и търсят жертви сред самотни мъже.

Изводът винаги е един – не вярвайте на непознати никога и винаги проверявайте лично предоставената ви информация!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.