Учени направиха сензационно разкритие за солта

0
261

Приемът на голямо количество сол не предизвиква ожадняване

Група учени направиха сензационно разкритие за солта.

солта
Приемът на голямо количество сол не предизвиква ожадняване

Вероятно и вие сте чували, че солта предизвиква силна жажда. Учените обаче категорично опровергаха това твърдение.

Резултатите от симулирана мисия до Марс сочат, че от солен чипс не се ожаднява. В дългосрочен план приемът на по-голямо количество солен чипс намалява значително количеството на изпитата вода.

Колкото и нелогичен да ви се струва резултатът от проведеното проучване на солта, то е от огромно значение за предстоящата мисия до Червената планета, отбелязват „Индипендънт“ и БГНЕС.



За никого не е тайна, че количеството вода, необходимо на хората, които ще участват в мисията, трябва да бъде планирано предварително.
Полетът ще е доста дълъг. В двете посоки той ще трае поне 510 дни. Именно поради тази причина е от огромна важност да стане ясно дали солта оказва някакво влияние върху приема на вода и какво точно е то.

До провеждането на експеримента специалистите смятали, че солта увеличава количеството на приета вода, тъй като се свързва с отделянето на по-голямо количество урина.
Учените обаче установили, че приемът на доста солена храна има точно обратния ефект върху участниците в експеримента.

От резултатите станало ясно, че приемали значително по-малко количество вода. За сметка на това обаче задържали повече течности, при все, че произвеждали и по-голямо количество урина, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.