Хапнете си овчарски гювеч: Евтин и вкусен, доволни ще останете!

0
283

Този овчарски гювеч е много икономичен и евтин, а чудесен

Предлагаме ви рецептата за овчарски гювеч. Евтин, икономичен, а толкова вкусен, че пръстите ще си оближете с него. Става малка фантазия и е много приятен и бърз за приготвяне.

овчарски гювеч
Чуден, лек, вкусен и лесен овчарски гювеч

Трябват ни три-четири глави лук, осем чушки, олио, три-четири домата, 300 грама сирене, три яйца, две чаши кисело мляко, две лъжици брашно, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем лука на ситно, а чушките на ивички. След това едно след друго ги задушаваме в мазнината на котлона. След като са вече задушени, добавяме към тях нарязаните домати.

Продължаваме да задушаваме дотогава, докато не видим, че водата се е изпарила. После ги сваляме от котлона и ги разбъркваме хубаво с натрошеното вече сирене.



След като сместа е идеално разбъркана – така, че сиренцето да отиде навсякъде, я изсипваме в една тавичка. Заливаме я отгоре с яйцата, които сме разбили в млякото и брашното, а най-отгоре си поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Поставяме си овчарския гювеч да се пече във фурната, която трябва да бъде загрята на умерена температура. За цялото приготвяне на тази вкусотия от самото начало до поднасянето на трапезата, са ни нужни не повече от 60 минутки.

Да видите обаче какво чудо става после. Невероятно апетитно е, а и и диетично, както и евтино. Хубавото при този лесен гювеч е това, че е вкусен, както топъл, така и студен.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.