Различна и много вкусна салата: Яде се и студена, и топла (топ рецепта)

0
457

Тази салата става наистина идеална и много разнообразна

Предлагаме ви рецептата за чудна салата, която е вкусна, както топла, така и студена. Прави се лесно и никак не е скъпа, а едновременно с това е много различна от всички останали, които са ни омръзнали вече.

салата
Чудна и много различна салата, която пленява сетивата

Трябват ни една чаша леща, сто грама сушени домати, зехтин, магданоз, 200 грама маслини, един лимон, 200 грама сирене, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим лещата във вода, която обаче е подсолена. След това я отцеждаме в един гевгир и я измиваме хубаво под течаща струя вода. Оставяме я да се отцеди напълно.

Сушените домати ги нарязваме и ги смесваме с вече добре отцедената леща, с нарязания магданоз, нарязаните на половинки маслини, лимоновия сок и зехтина.



Овкусяваме си добре салатата с черен пипер и сол на вкус. Щом е вече съвсем готова, тази салата се поднася на трапезата в два варианта. Единият е да я сервираме топла, а другият охладена.

Всичко зависи от вашите време, желание и вкусове, защото и в двата случая е невероятно вкусна за хапване. Щом я разсипете по чиниите, върху всяка порция салатка настъргваме или натрошаваме от сиренцето.

Басираме се, че такава оригинална и различна салата не сте яли. Ние също не бяхме, дори не знаехме за нея. Едно опитване обаче беше достатъчно, за да се влюбим. И да не спираме да си я приготвяме често.

Тя върви идеално и за мезе към различни питиета. Сами ще видите колко експресна и лесна е, а същевременно ще вземете акъла на домочадието и гостите си с нея.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.