Пилешки бутчета с бира и лимон: Снощи ги опитахме и онемяхме! (неземен вкус)

0
263

Тези пилешки бутчета с бира и лимон са малка фантазия, приказка!

Предлагаме ви рецептата за пилешки бутчета с бира и лимон. Чудни са. Снощи ги опитахме за първи път на гости и направо си онемяхме. Не е нужно да казваме и как си ометохме чиниите.

пилешки бутчета с бира и лимон
Деликатес и половина са тези пилешки бутчета с бира и лимон

Трябват ни пет пилешки бутчета, два лимона, 150 грама бира, 50 грама вода, четири лъжици зехтин, една шепа маслини, две кубчета пилешки бульон, червен пипер – може и лют, черен пипер, риган, сол на вкус.

Първо трябва да си стрием на ситно кубчетата бульон. След това ги смесваме с всички посочени подправки, зехтина и сока от единия лимон. Разбъркваме всичко това много добре.

Взимаме после пилешките бутчета и обилно ги намазваме с тази смес като я втриваме в тях. Нареждаме ги в една тавичка за печене, а втория лимон го нарязваме на шайби и ги поставяме върху бутчетата.



Тавичката я покриваме с фолио и я поставяме първо в хладилника за известно време, за да може маринатата да поеме добре. Преди да пъхнем тавата във фурната, добавяме нарязаните маслини около бутчетата и сипваме бирата плюс водата.

Сипваме ги обаче внимателно – така, че да не измият подправките от месото. Отново завиваме тавата с фолио за печене и я слагаме в загрятата вече на 180 градуса фурна. Достатъчни им са около 40-45 минутки, за да добият онзи апетитен златист цвят.

Щом са вече готови, чудните пилешки бутчета ги сервираме с гарнитура по свое си желание и избор. Може да е с картофки, може да е и с някаква интересна салата – това го оставяме на вас.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.