Тази истина за Диего Марадона ще ви остави без думи!

0
353

Диего Марадона просто е имал талант, но не е влагал грам усилие в това, което прави!

Някои хора се спукват от работа, за да постигнат нещо, а други правят същото нещо без усилия, защото просто са родени с него. Диего Армандо Марадона е от втория тип.

Марадона
Истината за Марадона лъсна

Той е считан от мнозина за най-великия играч във футбола, който някога е съществувал. Това обаче не е поради негова усърдна работа, а защото се е родил така.

Малко хора са наясно, че всъщност Марадона е тренирал много малко преди всеки мач. На седмица той се е явявал само на една тренировка, докато съотборниците му са се явявали всеки ден.

„Беше освободен от тренировки. Идваше само веднъж седмично, разцъкваше малко и си тръгваше. Когато дойдеше време за мач обаче, сякаш е тренирал цяла седмица, беше неудържим.“ – спомня си треньорът на „Наполи“.



Единствените пъти, когато Марадона е тренирал по-усилено, е било преди мач на неговия отбор срещу „Милан“, който по онова време е диктувал футболните събития в Европа и света.

Интересното е, че дори на Световно първенство или Копа Америка Диего не се е престаравал с тренировките. Той пак е разпускал преди мачовете, а после е събирал погледите на всички запалянковци с това, което прави на терена.

Марадона очевидно е от онези футболисти, целунати от Бог. Неговите умения са изцяло базирани на талант. Нещо, което се счита за истински феномен, тъй като не е влагал грам усилия, а правеше велики неща на терена.

За жалост, когато не е тренирал, явно е правел доста по-лошо нещо – друсал се е. Както е известно, той се лекуваше от наркомания дълго време, но вече е добре.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.