Ето ги английските пържоли на Милена Славова (пръстите ще си оближете)

0
597

Това са английските пържоли на Милена Славова, които стават уникални

Предлагаме ви рецептата за английските пържоли на Милена Славова. Рокаджийката е прочута с тях и има защо. Толкова са вкусни, че пръстите ще си оближете.

английските пържоли на Милена Славова
Това са те – английските пържоли на Милена Славова

Трябват ни четири свински пържоли, две глави лук, осем картофа, 300 грама зеленчуков бульон, четири сладки ябълки, сто грама сирене Чедър, 50 грама масло, черен пипер, сол на вкус.

Първо си нарязваме лука на резени и го бланшираме във вода за около две минутки. Оставяме го да се отцеди, а през това време обелваме и нарязваме картофите на резени.

После ги поставяме заедно с лука в една тавичка за печене. Подправяме ги с черния пипер и сол на вкус, а после прибавяме към тях и бульона – толкова, че да ги покрие.



Поставяме ги във фурната, където се пекат за около 40 минутки на температура от 180 градуса. През това време ние пък разтопяваме маслото в тиган за пържене и в него си запържваме пържолите.

Пържим ги докато се зачервят, а после ги поставяме и тях в тавата върху лука и картофите. Ябълките пък ги нарязваме на резени и също ги падреждаме в тавичката около пържолите.

Остава да си настържем сиренето Чедър и да поръсим обилно цялото ястие с него. Върху ябълките нареждаме малки парченца масло и връщаме тавата във фурната, за да се пече за още около 35 минути.

Повърхността на тази вкусотия трябва апетитно да се зачерви, за да е готова за поднасяне на трапезата. Тази рецепта на Милена Славова става уникална. Тя я е научила в Англия, където живя доста години. Опитайте я и вие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.