Замезвали ли сте със салата от гъби и камби?! (опитайте, ще ахнете)

0
314

Тази салата от гъби и камби е фантастично мезе и предястие

Предлагаме ви рецептата за салата от гъби и камби. Не знаем дали сте замезвали с такава, но ако го направите, ще ахнете. Удивителна е и за мезе, и за предястие, а и за гарнитура.

салата от гъби и камби
Фантастично мезе, гарнитура и предястие става от тази салата от гъби и камби. Само я опитайте

Трябват ни 400 грама гъби, шест камби, шест лъжици олио, шест лъжици лимонов сок, половин връзка копър, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим гъбите в подсолена водичка. А после ги отцеждаме и ги нарязваме на филийки. След това взимаме камбите и ги почистваме хубаво от семето им.

Нарязваме ги на дребни парчета и ги смесваме заедно с гъбите. Поръсваме ги с нарязания на ситно копър и им добавяме олиото, лимоновия сок, както и сол на вкус.



Салатата се разбърква отново много хубаво, а после се оставя задължително да престои на студено за около 20-30 минутки. Чак след това можем да я поднесем на трапезата си.

Ако обичате да ви е по-пикантно, може да прибавите в нея и малко черен пипер. Няма да пречи, нито да се бие с вкусовете – тъкмо обратното. Ще стане още по-разяждаща и апетитна.

Тази салата първо е много евтина и икономична, второ е страшно лесна за приготвяне и трето – става невероятно вкусна. Подходяща е и за аперативче или мезенце към различни питиета по ваше си желание.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.