Така се прави бакабана: Уникалният десерт от Суринам! (много е лесно)

0
375

Този десерт бакабана е страшно вкусен и много лесен

Предлагаме ви рецептата за вкусния десерт от Суринам – бакабана. Като разберете и колко лесно се прави, със сигурност ще се превърне в част от менюто ви.

бакабана
Ужасно вкусен и неподозирано лесен десерт бакабана

Трябват ни четири узрели банана, едно яйце, две лъжици прясно мляко, брашно, две лъжици кафява захар, олио за пържене, фъстъчено масло, щипка сол.

Първо трябва да си разбием яйцето заедно със захарта, брашното, прясното мляко и солта. Бананите си ги обелваме и ги нарязваме на филийки.

Всяка от тези бананови филийки я овалваме в сместа с млякото и яйцето. А после ги поставяме да се пържат в загрятата вече мазнина на котлона, а може и във фритюрник.



След като видим, че са придобили кафяв цвят, ги вадим от мазнината и ги поставяме на една хартия, за да се отцедят от нея добре. Стават страшно вкусни, а както виждате, са и повече от лесни и бързи за приготвяне.

Суринам е малка държава в Южна Америка, а в тамошните плантации работят много индонезийци. Те готвят родните си ястия, но с местни съставки като в страната се съчетават също европейски и напоследък и китайски вкусотии.

Така за период от близо един век в Суринам се заражда една съвсем нова като тип кухня с ястията от Южна Америка, Азия и Европа. Определено си заслужава да ги опитате, защото са различни и невероятно апетитни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.