Изпитани начини за ускоряване на метаболизма

0
282

Храносмилателната и сърдечносъдовата система са в пряка зависимост от него

Едва ли има човек, който да не е наясно, че теглото зависи от скоростта на метаболизма.

метаболизма
Храносмилателната и сърдечносъдовата система са в пряка зависимост от него

Ако сте от щастливците, чиито метаболизъм работи на бързи обороти, то по всяка вероятност не страдате от наднормено тегло. Казваме вероятно, тъй като това не е единственият показател за този проблем.

В случай, че метаболизмът ви е бавен обаче, със сигурност имате проблеми с килограмите.
Освен това от скоростта на метаболизма зависи колко добре тялото ще успее да извлече енергията от храната, която приемате.

Състоянието на метаболизма е в пряка връзка със здравето на храносмилателната и сърдечносъдовата система. Доста процеси в тялото зависят до голяма степен от обмяната на веществата.



Ще ви разкрием няколко изпитани начина за забързване на метаболизма:

Приемайте храни с високо съдържание на йод като кисело мляко, боб, ягоди, картофи, водорасли, боровинки, кокосово масло и др.

Задължително приемайте достатъчно количество витамини от групата В. Те са от особена важност за състоянието на щитовидната жлеза.

Недостатъчното количество витамин Д в организма може да предизвика различни автоимунни заболявания. За поддържане на доброто състояние на организма е добре да приемате витаминни комплекси и да „събирате“ достатъчно количество слънчеви лъчи.

Заложете на храни, богати на фибри. Те ще ви помогнат да поддържате в нормални граници кръвната захар и да държите далеч от вас наднорменото тегло, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.