Топ храни за понижаване нивата на лошия холестерол

0
245

Не подценявайте този проблем

В следващите редове ще ви разкрием кои са топ храните, благодарение на които ще нормализирате нивата на лошия холестерол.

лошия холестерол
Не подценявайте този проблем

Вероятно е излишно да споменаваме колко опасен е той. За да не излагате здравето си на риск, поддържайки високи нива на лошия холестерол, е добре да заложите на консумацията на тези храни.

Зелени зеленчуци
Те са богати на антиоксиданти и са изключително полезни за контрол на различните видове възпаления. Редовната им консумация гарантира здрави кръвоносни съдове. Освен това понижават успешно лошия холестерол.

Сурови ядки
Те са най-добрият източник на мононенаситени и полиненаситени мазнини. Изключително богати са на фибри и съдържат високи нива антиоксиданти. Успешно намаляват високите нива на лошия холестерол дори и при хора, страдащи от диабет.



Лен и семена от чиа
Ленените семена са един от най-богатите източници на омега-3 мастни киселини. Съдържат високи нива на растителни фитоестрогени. Освен това съдържат доста голямо количество разтворими и неразтворими фибри. Те са изключително ефективни в борбата със затлъстяването и лекуват чревни проблеми.

Зехтин
Едва ли е необходимо да говорим надълго и нашироко за полезните му свойства. Той може да ви помогне да нормализирате нивата на лошия холестерол и в борбата с високото кръвно налягане. Намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и подобрява еластичността на стените на кръвоносните съдове, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.