С тази хитринка доматите ще изтраят поне 10 дни

0
380

Така винаги ще разполагате със свежи домати и краставици

Вероятно на всяка домакиня се е случвало да прибере доматите в хладилника, надявайки се, че ще успее да ги съхрани за по-дълго време.

доматите
Така винаги ще разполагате със свежи домати и краставици

Често пъти обаче действителността не покрива очакванията ви.
Именно поради тази причина ще ви разкрием една хитринка, благодарение на която ще успеете да съхраните доматите в свежо състояние за повече от 10 дни.

Знаете ли, че близостта на някои продукти до други води до загуба на вкус и дори гниене. В идеалния случай всеки един продукт трябва да се съхранява на отделен рафт. На практика обаче това е невъзможно.

Добре е да съхранявате доматите в хладилника, но задължително в отделението за зеленчуци.
Освен това е от изключителна важност да ги сложите с дръжките нагоре. Опаковайте всеки един домат поотделно със слой хартия. Можете да ги увиете и в салфетки. По този начин ще увеличите значително срока им на годност и могат да издържат повече от 10 дни.Ако приберете краставиците директно в хладилника, те ще запазят свежестта си за не повече от 3-4 дни.
За да увеличите годността им вземете найлонова торбичка и ги поставете в нея, без да ги завързвате. Покрийте торбичката с влажна марля. Така ще издържат доста по-дълго от обикновено, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.