Лятна вкусотия: Риба по хайдушки ще ви вземе ума!

0
347

Тази риба по хайдушки става икономична и зверски апетитна

Предлагаме ви рецептата за риба по хайдушки. Супер за лятото, защото е лека и свежа. А е и икономична, прави се лесно, пък за вкуса няма да коментираме – взима ума ви.

риба по хайдушки
Икономична, лека и много вкусна е тази риба по хайдушки

Трябват ни един килограм бяла риба, три глави лук, три моркова, един домат, един лимон, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим рибата, ако не е почистена вече и да я осолим хубаво. Нарязваме си лука и морковите на ситно, а доматите ги настъргваме.

Овкусяваме ги с олиото, черния пипер и солта, а после ги разпределяме в една тавичка. Върху тази готова и овкусена зеленчукова смес си разпределяме и парчетата от бяла риба.



Пъхаме във фурната, където оставяме да се пече на температура от 180 градуса. Добре е фурната да ни бъде предварително загрята, както се прави обикновено.

Готовата и вкусна риба се сервира с гарнитура по наше си желание. Както виждате, рецептата е много апетитна, а приготвянето й е по-лесно и от детска игра. Всеки може да се справи с него, дори и най-големите лаици в кухнята.

Ястието става не само вкусно, но и е икономично, а и полезно, защото в него има много витамини и почти никакви вредни мазнини и калории. Подходящо е, както за всеки ден, така и за специални случаи и дори за диети.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.