Така се прави салата „Здраве“: Чудно вкусна и полезна!

0
337

Тази салата „Здраве“ е идеална за цялото семейство и особено за децата

Предлагаме ви рецептата за вкусна и полезна салата „Здраве“. Прави се много лесно, а е препоръчителна за децата, защото е страшно здравословна. Става обаче и за чудно мезе.

салата "Здраве"
Невероятно вкусна и много полезна е тази салата „Здраве“

Трябват ни 160 грама булгур, 200 грама киноа, две средни по големина авокадо, четири глави лук, 200 грама боб, 160 грама нотрошени бадеми, 125 грама зехтин, 50 грама оцет, сол на вкус.

Първо трябва да си залеем булгура с вода и да го оставим да кисне за около час. Добре е водата да бъде топла. След това го отцедете хубаво и го оставете настрани.

Киноата си я измиваме и я заливаме с една чаша и половина вода. Оставяме я да престои за около 20-ина минутки и после я сваряваме на слаб огън като периодично разбъркваме – за около десетина минутки.



Авокадото си го почистваме и го нарязваме на малки кубчета, а после към него си прибавяме нарязания лук, киноата, булгура, бадемите и боба. Отделно си смесваме оцета, зехтина, сол на вкус, а и черен пипер.

Подправяме салатата с дресинга, отново разбъркваме хубаво и можем вече да сервираме по чиниите. На тази салата някои й казват салата „Здраве“ и с пълно право.

Сами виждате какви продукти съдържа и няма защо да обясняваме колко е полезна за организма като цяло. Идеална е и при спазване на диети, защото засища бързо и после дълго време няма да усетите глад.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.