Наясно ли сте с тъмната страна на куркумата?

0
313

Не прекалявайте с приема й, за да не си създадете проблеми

Оказва се, че куркумата, която все повече навлиза в европейската кухня, има и своята тъмна страна.

куркумата
Не прекалявайте с приема й, за да не си създадете проблеми

За никого не е тайна, че до неотдавна куркумата бе определяна като една от най-полезните подправки, подходящи и за здравословното хранене.
Именно изтъкването на всичките й ползи, я превърна в третата най-продавана добавка след лененото семе и кокосовото масло.

Неотдавна обаче стана ясно, че куркумата има и своята тъмна страна. Можете да сте спокойни, тъй като лошата страна на тази подправка се проявява в случай, че прекалявате с употребата й.
Истината е, че всяко нещо, с което се прекали може да стане вредно, колкото и полезно да е то.

Специалисти посочват, че ако я смесите с черен пипер, ще увеличите с до 200% действието на веществото куркумин, съдържащо се в тази подправка.
На практика това означава, че все едно сте погълнали 29 чаши куркума, което разбира се е прекалено.Подправката не се препоръчва за употреба от жени, които планират бременност, бременни жени и кърмачки.
Медиците са категорични, че куркумата не е полезна за всички тях.

Приемът на тази подправка не се препоръчва и за бъдещи бащи, тъй като намалява значително нивата на тестостерон и забавя движението на сперматозоидите.
Диабетиците също трябва да сведат приема й до минимум, тъй като понижава сериозно нивата на кръвната захар, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.