Ето колко крачки трябва да правите на ден за отслабване

0
539

Движението е важен фактор за ефективното отслабване

За никого не е тайна, че движението оказва пряко влияние върху килограмите. Замисляли ли сте се обаче колко крачки на ден трябва да правите за отслабване?

отслабване
Движението е важен фактор за ефективното отслабване

Необходимо е да спазвате някои правила, за да регистрирате стабилно отслабване.
Основните фактори, които оказват влияние върху изразходваните калории по време на ходенето, са личното тегло, скоростта и изминатото разстояние.

За да имате точна информация за тези три фактора, които неминуемо водят до отслабване, можете да използвате крачкомер, приложение на телефона или фитнес гривна.

Ако си мислите, че ходите доста, а въпреки това не отслабвате, то тези уреди биха могли да изчислят от колко точно крачки се нуждаете ежедневно.



Имайте предвид, че всеки организъм е специфичен, но все пак бихте могли да изгорите 100 калории като направите 2 хиляди крачки. Измерено в разстояние това прави около 1.6 км.
За да отслабнете с един килограм пък е необходимо да направите 140 хиляди крачки, което се равнява на 112 километра изминато разстояние.

За да разберете каква е средната дължина на крачките ви, изминете 20 метра като преброите колко крачки правите.
Разделете метрите на броя крачки и ще получите средната им дължина.

Имайте предвид, че за да отслабнете е необходимо да изминете поне 70 крачки в минута. Това е минималното, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.