Раят на земята: Град без пари, политици и бедност? (Има го и се намира в….)

0
476

Град без пари и политици

Град без пари, мафиотски структури, религия. Раят на земята. Да, не е утопия или неосъществена мечта. Има го. На Земята е.

Там е реализираната мечта на човечеството. Казва се Ауровил. Той е експериментален град-община. Намира се 150 километра от огромния мегаполис Мадрас, щата Тамил Наду, близо до Пондичери, в Южна Индия.

град
В този град мечта няма пари, мафиоти, политици

В него няма бедност, религия, конфликти. Звучи невероятно, но градът наистина съществува. И не е „изгубена цивилизация” или откъс от роман. Ауровил е построен през 1968 като първия международен град на Юнеско.

Там живеят представители на над петдесет националности и различни култури. И съществува на принципа на самоуправлението.В него хората живеят без финикийски знаци, религия и политика. Всичко е на базата на обмена.

“Градът на Зората”, както още е известен Ауровил, е построен за реално обединение на хората по света. Сградите са построени като експерименталната архитектура и се променят непрекъснато.

В този невероятен град енергията идва от възобновяеми източници. Цялото население извършва рециклиране на отпадъците.

Мира Алфаса е построил и проектирал този град. Проектантът е още като Майката. Идеята му е да създаде град, който никоя нация на земята да няма претенции, че може да притежава.

При създаването му представителите на 124 държави са донесли в него шепа пръст от родината си.

Ауровил е град на цялото човечество. За да живееш в него, трябва да служиш на Божественото съзнание. Там жителите непрекъснато се обучават, има постоянен прогрес и е место за неувяхваща младост.

В градът се извършват духовни и материални изследвания, чиято цел е реалното единение на хората и човечеството.

Ауровил е мост между миналото и бъдещето. Възползва се от всички открития на миналото и бъдещето. В този град се извършват и смели бъдещи реализации.

Раят на земята е устойчив екоград. Населението се изхранва от 15 ферми.

Те са разположени на площ от 160 хектара. И предоставят много повече храна, необходима за гражданите на Ауровил.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.