Има пълно щастие: Тези храни ви изстрелват на небесата! (Пробвайте)

0
484

Тези храни ни даряват пълно щастие

С тези храни и напитки долитаме до небесата. Качват ни в съвсем нови измерения. Те съдържат хормона на щастието. И ако искаме да сме позитивни, усмихнати е добре да ги имаме на трапезата.

храни
Тези храни ви изпращат в рая

Защото те ни доставят неизмерно удоволствие.Освен това се чувстваме преизпълнени с живот.

В умерени количества бирата подобрява настроението ни. Съдържа вещества, стимулиращи имунната система и отделящи хормона на щастието.

Съдържат обезболяващи и сънотворни вещества.Пък и какво по-голямо удоволствие да споделиш чаша бира с любим човек или приятели.



Другата храна на щастието са млечните продукти. Кой не обича да си похапва сирене, кашкавал, мляко. Полезни са, това всеки го знае.

Освен това калцият намалява нервното напрежение и общото здравословно състояние на организма.

Учените са го доказвали многократно. Алтернатива на млечните храни могат да бъдат някои зеленчуци като броколи, ряпа и др.

Пълнозърнестите храни също са портал към рая. Те съдържат веществото триптофан. Което освобождава аминокиселина, повишаваща нивото на серотонин и мелотонин.

Веществата надвиват гнева и яростта, подобряват настроението, регулират телесната температура. Като апетита и съня.

Освен това повишават изхвърлянето на свободните радикали от организма.На всичкото отгоре засищат организма.

В умерени количества шоколада се използва и като афродизиак. Има успокояващ и тонизиращ ефект. И дори помага при леки форми на депресия.

Тази вкусотия ни доставя такава наслада, само като се докосне до небцето ни. Хапваме ли си шоколад, винаги се чувстваме в небесата. От удоволствие.

Бобовите храни са богати на витамин „В”. Понижават нервността на организма. Но трябва да се внимава при тяхната консумация.

Защото по-трудно се усвояват.все пак е добре на трапезата да ги имаме поне веднъж в седмицата. Ползите им са безспорни.

Какаото е прекрасен антидепресант. Има одобряващо действие.

Тези, които обичат да си угаждат в храненето, знаят че подправките вършат чудеса за усвояване на храните. Черният пипер, бахар, лук, чесън, горчица, хрян са залог за добро настроение.И пълно щастие.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.