Най-щурите суеверия в Италия! (Защо числото 17 е по-опасно от фаталното 13)

0
110

В Италия има доста щури суеверия

Тези суеверия са част от ежедневието на италианците. Които те се опитват да избегнат на всяка цена. Едно от най-важните е свързано с числото 17.

То е много по-опасно за италианците, много повече от фаталното 13. В Италия много хотели нямат 17-ти етаж, жилищни кооперации нямат 17-ти апартамент.

суеверия
В Италия има най-щурите суеверия

Цифрата липсва и в местата на самолета или други транспортни средства на Ботуша.

Предполага се, че суеверието датира още от Древния Рим. При изписването на 17 с римски цифри се получава XVII.При разместване се получава думата „живях”. А тя се среща често на надгробни надписи.

Числото 13 има доста по-ограничено присъствие в италианския списък за суеверия. Отнася се само за сътрапезниците, които не бива да са толкова на брой.

Защото се свързва с тайната вечеря и предателството на Христос.

Наздравицата също е важна в Италия. Тя не бива да се прави с чаша вода. И винаги се отпива глътка, преди да се постави чашата на масата. А задължителното условие е да се гледате в очите.

Урочасването е изключително сериозна заплаха за италианците.Защитата е ръка, с преплетени пръсти зад гърба.

Стълбовете, от приятелска двойка, трябва да се избягват или да минават само от едната страна. В противен случай означава край на дружбата.

Остри предмети, поднесени като подарък, също развалят приятелството. Защитата е да се даде монета на този, който прави подаръка.

Щуро суеверие е да се остави и снимка на любим човек до леглото. Това според италианците означава раздяла.

Наклонената кула на Пиза е атракция и забележителност. Но тя не бива да се изкачва от студент. В противен случай няма да се дипломира.

Едновременното произнасяне на една и съща дума от двама събеседници също попада в графа щуро суеверие. На Ботуша вярват, че носи лош късмет, ако веднага не се докоснете за носа.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.