Тази богата салата ще ви остави без думи (разкошотия става)

0
614

Тази богата салата е идеална дори за вечеря, защото засища

Предлагаме ви рецептата за чудна и богата салата. Толкова вкусна и толкова засищаща, че става спокойно дори за вечеря през лятото. Няма да ви трябва друго, само я пробвайте.

богата салата
Истинско кулинарно вълшебство е тази богата салата

Трябват ни 500 грама миди, три яйца, сто грама сухо бяло вино, два домата, една чушка, една глава лук, кориандър, магданоз, три скилидки чесън, босилек, един лайм, малинов оцет, бял пипер, зехтин, листа от маруля, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим чесъна и лука в сгорещената мазнина на котлона. След това добавяме вътре мидите, белия пипер, сухото бяло вино и солта на вкус.

Оставяме ги да покъкрят за около десетина минутки на слаб огън обаче. След това мидите ги прехвърляме в отделен съд. А в друг съд пък започваме да си правим дресинга за салатата.



Той става като смесим три лъжици зехтин, половината сок от лайма, ситно нарязания босилек, стритите скилидки чесън и ги разбъркаме хубаво. Зелените подправки ги измиваме и ги нарязваме на ситно.

Взимаме една купа и в нея смесваме листата от марулята, заедно с нарязаните вече чушка, домати и лук. Овкусяваме с дресинга и отново разбъркваме много добре салатата.

После сервираме тази вкусотия с мидите, които вече сме овкусили с малиновия оцет и поставяме отгоре й нарязаните на кръгчета сварени яйца.

Може и да ви звучи на пръв поглед завъртяно, но никак не се прави сложно тази салата. Много е лесна, а е и също така засищаща, но едновременно с това лека. Става за всеки, който е на диета и който обича да опитва различни и екзотични ястия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.