Евтини, лесни и изумително вкусни тиквички на фурна (благодат за лятото)

0
899

Тези тиквички на фурна стават прекрасни и са много икономични

Предлагаме ви рецептата за тиквички на фурна. Лятна разкошотия са, когато не можем да гледаме месо и мазни храни в жегите. Евтини са и се правят повече от бързо.

тиквички на фурна
Уникално вкусни стават тези икономични тиквички на фурна

Трябват ни кило и половина тиквички, пет скилидки чесън, три яйца, една чаша извара, три яйца, копър, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една тавичка и да я намажем с олио на дъното. Тиквичките си ги нарязваме на кръгчета, овкусяваме ги със сол на вкус и ги поставяме в тавата.

Отгоре пак ги заливаме с олио и ги пъхаме във фурната да се пекат. Щом видим, че са се запекли леко, ги заливаме със сместа от предварително разбитите яйца, заедно с изварата, чесъна и копъра.



Отново ги връщаме във фурната да се допекат, докато станат напълно готови. Тези тиквички стават идеални и могат да се сервират, както още топли, така и студени. Зависи от вкуса на всеки и предпочитанията ви.

Лично ще се уверите ако ги направите, че това са не само страшно евтини и икономични тиквички за всеки ден, но и стават повече от апетитни. Затова са подходящи и за по-специални случаи. Не се колебайте да ги поднесете и на гостите си, нищо, че са постни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.