Кошмар на 30 юни: Ето какво може да се случи!

0
259

30 юни се оказва доста неблагополучен ден, не ни очаква нищо добро!

Последният ден от месеца – 30 юни, не вещае нищо добро. Това става ясно от данните, съобщени от сайта на НИМХ при БАН.

30 юни
30 юни е опасен ден

Оказва се, че на този ден цели 10 области в България са изложени на риск от пожар. Това е рекорден процент риск за последните няколко години.

Ето и кои са застрашените области: Варна, Добрич, Видин, Хасково, Плевен, Бургас, Велико Търново, Кърджали, Благоевград и Стара Загора. Хората във всички тези области трябва да бъдат особено внимателни утре.

Не се препоръчват излети на открито, още по-малко пък палене на огън в гората. На 30 юни дървесината ще бъде особено податлива на пожар.



Добре е всички, които са решили да разпускат на палатка или просто някъде по планинските райони, да го отложат с ден-два. Ако все пак е наложително излагането на показ в гората в този ден, нека човек носи противожарогасител със себе си.

Цяла Северна България, без Ловеч, е застрашена от пожари на 30 юни, а дори и след това. Южна и Югоизточна България също е под реална заплаха.

„Внимавайте с планинските курорти, защото този уикенд няма да бъдат благоразположени за вас, особено утре.“ – гласи съобщение на един от специалистите по метеорология.

Пожарите са изключителна голяма напаст от векове. Те се разпростират най-вече в гори, където дърветата разнасят огъня. Затова са много опасни и трудно се спират.

Лятото е още по-опасно за пожари, поради горещото време. Така лесно се стига до разразяване на огън. Затова внимавайте, особено в петък.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.