Тази виенска вкусотия ни взе акъла: Да знаете колко лесно се прави!

0
276

Тази виенска вкусотия е прекрасна за обяд или вечеря

Предлагаме ви рецептата за истинска виенска вкусотия. Крехка, сочна и апетитна, тя се прави по-лесно от очакваното. Мечта за всеки семеен или празничен обяд и вечеря. Не я пропускайте!

вкусотия
Чудна става тази виенска вкусотия, а колко е лесна за приготвяне само

Трябват ни четири телешки шницела, четири глави лук, четири лъжици олио, две лъжици брашно, една лъжичка червен пипер, четири домата, дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука и да го задушим в мазнината на котлона. Посоляваме го и към него си прибавяме брашното, заедно с обелените и ситно нарязани домати, и червения пипер.

Наливаме гореща вода – толкова, че да стане гъст сосът. Слагаме вътре зърна от черен пипер и дафиновия лист. След като видим, че сосът е заврял, поставяме в него хубаво начуканите шницели.



Оставяме вкусното ястие да се вари на тих огън, а когато стане съвсем готово, го поднасяме на трапезата. В чиниите го поръсваме отгоре със ситно накълцан пресен магданоз и слагаме още малко млян черен пипер.

Признаваме си, че точно такива шницели не бяхме правили. Рецептата обаче ни се стори интересна и най-вече лесна, затова и я опитахме. Резултатът надмина очакванията ни.

Съветваме ви да не се колебаете изобщо, а да изпробвате сами тази вкусотия, защото едва ли има човек, на когото да не хареса. Е, не включваме вегетарианците и веганите, разбира се.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.