Валери Божинов се завърна: Бившият национал направи голям скок във футбола!

0
253

Валери Божинов най-после се върна там, където му е мястото!

Нападателят Валери Божинов успя да постигне това, за което се бореше от месец насам. Бившият национал се завърна в Европа и по този начин отново ще играе футбол на високо ниво.

Валери Божинов
Валери Божинов си намери отбор

Божигол подписа договор с „Лозана„. Швейцарският клуб е бил най-настоятелен и така се е сдобил с българския играч.

Валери Божинов започва в тима още от понеделник. Тогава отборът се събира за тренировка в базата си.

Бившият на Николета Лозанова за последно игра в Китай, където се състезаваше за „Мейджоу Хаха“. Там обаче не изкара и един сезон, тъй като начинът на живот не му е понесъл.



„В Китай отидох само за пари. Изкарах наистина много. Ясно ми е, че повече такива пари никъде няма да взема, но за мен по-важното е да играя футбол. Мисля, че имам още какво да дам на играта.“ – споделя Валери Божинов.

„Лозана“ е неговият 13-ти отбор в кариерата, а швейцарското първенство е под номер 7 за него. Действително сменя отборите много често, а е още на прилична футболна възраст (31 г.).

Валери Божинов се надява, че връщайки се в Европа, ще бъде забелязан от националния селекционер и той ще го върне в тима на България. Божигол не е получавал повиквателна тази година и се надява да промени статуквото.

Към Валери е имало интерес от доста отбори, макар и посредствени. Споменава се за интерес от Унгария, Русия, Турция и Дубай, но той е избрал Швейцария.

За трансфера много спомогнала половинката му Биляна Дол, която играела ролята на посредник. Именно тя го ориентирала към „Лозана“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.