Хит салата за лятото: Хем за мезе, хем за вечеря!

0
378

Тази салата със спанак и краставици става истинско чудо

Предлагаме ви рецептата за чудо салата със спанак и краставици. В жегите това лято тя е идеална, както само за мезе към добро питие, така и за лека вечеря. Със сигурност ще ви плени.

салата
Лека, полезна и много апетитна салата със спанак и краставици

Трябват ни една краставица, 300 грама спанак, 200 грама фъстъци, кориандър, един лимон, една лъжица мед, една лъжица соев сос, две лъжици зехтин, едно малко коренче джинджифил.

Първо трябва да си нарежем краставицата, а после да накъсаме с ръце и спанака. Както знаем, добре е зелените вкусотии да не се режат с нож, а да се късат, защото така не ги нараняваме и запазваме най-добре вкусовите им качества.

След това прибавете към спанака и краставицата подправката кориандър. Фъстъците си ги смиламе – за предпочитане в блендер, но може и да ги натрошите на ръка. Зависи с какво разполагате като уреди и как ви е удобно.



Изсипваме смлените или натрошени фъстъци в купата при другите съставки, а отгоре настъргваме и малкото коренче от джинджифил. После идва ред да си прибавим меда, зехтина, соевия сос, както и лимоновия сок.

Разбъркваме добре и заливаме обилно салатата. Не е нужно да казваме, че дресинга се смесва отделно в отделен съд и чак, когато всички посочени съставки са налице и добре разбъркани, се изсипват върху салатата. Не се слагат по отделно.

Това е една невероятно вкусна, а и много полезна салата, в която се влюбихме още от първата хапка. Разкошна е за лятото и върви чудесно с доста питиета за разхлаждане.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.