Лелята на мъжа ми го сервира: Още говорим за него у дома! (невероятна вкусотия)

0
317

Тази вкусотия няма равна, особено през лятото е идеално

Предлагаме ви рецептата за вкусотия, която ни сервираха преди дни. Лелята на мъжа ми изненада всички ни на трапезата, а след това дълго говорихме за тази фантазия. Непременно я опитайте, ще се влюбите.

вкусотия
Майсторлъкът си е майсторлък – уникална вкусотия става това чудо

Трябват ни 450 грама нарязани на кубчета патладжани, две нарязани на филиики тиквички, нарязана червена чушка, една глава червен лук, две скилидки чесън – накълцани или пасирани, 400 грама домати, малка чашка бяло вино, чаша и половина галета, половин чаша настърган кашкавал, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на температура от 180 градуса. Нарязаните и приготвени вече продукти ги смесваме заедно в подходящата тавичка.

Разбъркваме ги добре, заедно с виното, доматите и подправките, а после ги слагаме с намазнената тавичка във фурната. Добре е да ги покрием отгоре с фолио и така да ги запечем за първите 15-ина минутки.



След това махаме фолиото и ги оставяме за още 15 минути, за да се запекат и да хванат лека запеканка. Поръсваме накрая с галетата и с настъргания кашкавал като следват още 15-ина минути във фурната.

Видим ли, че вкусотията е хванала онази апетитна златиста коричка отгоре, значи вече е съвсем готова за хапване. Махаме я от печтата й сервираме на трапезата. Както се казва – доволни ще останете, в което сме напълно сигурни.

Тази вкусна запеканка може да се яде, както топла, така и студена. Еднакво вкусна е, а дори в жегите ще ви допадне повече, когато е хладка. Поднесете я на семейството си или на приятели, за да видите как ще я харесат.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.