Това са най-вкусните тиквички на фурна (забележителна рецепта)

0
1622

Тези тиквички на фурна стават вкусотия и половина

Предлагаме ви рецептата за може би най-вкусните тиквички на фурна, поне според нас. Изключително лесно се правят, а стават уникално ястие за лятото. Няма и да си помислите за месо, когато ги вкусите.

тиквички на фурна
Лесни, летни, бързи и невероятно апетитни са тези тиквички на фурна

Трябват ни два килограма тиквички, 300 грама извара, четири скилидки чесън.

А за соса са ни нужни три скилидки чесън, една лъжица масло, една лъжица брашно, 250 грама прясно мляко, 200 грама кашкавал за поръсване, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем тиквичките на лентички. Посоляваме ги и ги оставяме настрани, за да си пуснат течността. След това ги запичаме във фурната с малко олио, но може и на грил тиган.



Чесъна си го счукваме и го смесваме с изварата. Овкусяваме по желание с черен пипер и сол на вкус. След това върху всяка от лентичките тиквичка поставяме от сместа с изварата и я навиваме на руло.

Готовите рулца си ги нареждаме в една намаслена тавичка за печене. Маслото пък го разтапяме в тиган и прибавяме в него ситно настърганите скилидки чесън да се запържат за малко.

После добавяме и брашното като разбъркваме хубаво. Прясното мляко го прибавяме постепенно и разбиваме с тел, докато получим необходимата гъстота на соса.

Подправяме на вкус отново с черен пипер и сол, а после изливаме тази вкусна смес върху тиквичките. Поставяме ги да се пекат във фурната, която е загрята на не повече от 200 градуса. Трябват им около 20-ина минутки за печене.

После ги извадете и настържете отгоре им кашкавала. А след това ги върнете за още 15-ина минутки във фурната. Щом ястието е готово, оставяме го да се охлади и тогава го поднасяме на трапезата. Става нещо невероятно вкусно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.