Радина Червенова сподели рецептата за разкошното си тирамису (страшно вкусно е)

0
313

Това тирамису на водещата Радина Червенова е невероятен десерт

Предлагаме ви рецептата за любимото тирамису на Радина Червенова. Водещата и семейството й го обожават, защото се приготвя лесно, а става уникален десерт.

тирамису
Невероятно вкусното и лесно тирамису на водещата Радина Червенова

Трябват ни 250 грама сирене маскарпоне, половин чаша с течна сметана, пет лъжици кафе ликьор, четвърт чаша със захар, две лъжици кафе еспресо, пет лъжици какао, 250 грама бишкоти.

Първо трябва да си разбием захарта със сметаната и после да ги смесим със сиренето маскарпоне, и с кафе ликьора. Една трета от бишкотите само за миг ги потапяме в кафето и ги нареждаме на един ред в тавичка.

Добре е тавичката ни да бъде с квадратна форма, със страна около 20-ина сантиметра. Върху този ред с бишкоти намазваме една трета от готовия крем. След това нареждаме втори ред от бишкоти, върху него пак крем и така продължаваме.



Редим ред бишкоти, ред крем, докато не свършат продуктите ни. Отгоре поръсваме тирамисуто ни с какао или с настърган шоколад. След това задължително го оставяме в хладилника да се охлади хубаво, преди да го сервираме.

Красивата Радина Червенова признава, че се учи да готви още от малка, което гарантира уменията й към днешна дата. Тя редовно очарова с вкусотиите си, както семейството, така и приятелите. Сигурни сме, че десертът й ще допадне и на вас.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.