Пълнени яйца с хрупкаво прошуто: Вкусотия за нула време!

0
359

Тези пълнени яйца с хрупкаво прошуто са чудни за предястие или лек обяд

Предлагаме ви рецептата за пълнени яйца с хрупкаво прошуто. Стават за нула време, а са прекрасни за мезе, предястие или лек обяд. Особено лятото, когато не ни се занимава с тежки манджи.

пълнени яйца с хрупкаво прошуто
Лесни, бързи и много вкусни пълнени яйца с хрупкаво прошуто

Трябват ни осем яйца, шест тънки филии прошуто, 200 грама майонеза, една малка глава лук, магданоз, един лимон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на 190 градуса. Нарязваме лист за печене от пергаментна хартия. Яйцата си ги сваряваме в подсолена вода, а после ги прехвърляме в една купа с ледена вода, за да се охладят изцяло.

Докато яйцата се охлаждат, ние си нареждаме парченцата прошуто върху хартията за печене. Слагаме ги да се пекат във фурната за около 15-ина минутки, за да станат сухи и хрупкави.



Готовото прошуто го разкъсваме на малки парченца, а яйцата ги режем на половина. Изваждаме от тях жълтъците и ги отделяме в друга купа. Намачкваме ги хубаво и към тях си добавяме ситно нарязания магданоз, майонезата, нарязания лук и лимоновия сок.

Разбъркваме ги добре и ги овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Всяка половинка от яйцата после я пълним със сместа и я оставяме за около час да се охлади. Когато поднасяме на трапезата, сервираме с парченца от прошутото.

Много лесно, много интересно и много вкусно става това нещо. А и е красиво на вид, затова може да си го приготвяте и за гости, както и при специални случаи.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.