Пилешка салата с киноа: Прави се лесно, яде се от раз! (страхотна рецепта)

0
343

Тази пилешка салата с киноа е супер вкусотия за лятото и не само

Предлагаме ви рецептата за чудна пилешка салата с киноа. Много здравословна и още по-апетитна. Тя е едно от любимите летни изкушения, които ви препоръчваме.

пилешка салата с киноа
Много вкусна и полезна пилешка салата с киноа

Трябва ни една чаша киноа, 500 грама пилешко филе, едно авокадо, един портокал, магданоз, черен пипер, две лъжици зехтин, сока от един лимон, сол на вкус.

Първо трябва да си залеем киноата с две чаши вода и да я оставим да се свари за около 20-ина минутки. Пилешкото месо си го овкусяваме с черния пипер и сол на вкус, а после го изпичаме на грил.

Нарязваме след това пилешкото месо, портокала, авокадото и магданоза на ситно. Смесваме всички тези съставки и ги разбъркваме хубаво заедно.



Ако има нужда ги подправяме още малко, а после ги заливаме с чудния дресинг от зехтина и лимоновия сок. Тази салата може да се поднесе на трапезата още топла от пилешкото, но и изстудена.

Съветваме ви да си я охладите най-напред, защото така става тройно по-вкусна. А и през лятото и жегите ще ви дойде невероятно добре и ще ви охлади. Може да си я сервирате и като салата, и като предястие, а и като лека и засищаща вечеря.

Да знаете, че върви отлично и с чаша узо или мастика на кристали. Така ще се изкефите, че няма да станете от масата часове наред. Особено ако имате и добра компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.